torek, 18. september 2012

Še drugo mesto s QR kodami

Če že naslov našega bloga pove, da QR kode niso za vse, pa je spodnja ideja vsekakor več kot primerna za uporabo QR kod.

Po malem mestecu Monmouth iz Walesa, se je tudi Gibraltar odločil, da številnim turistom dodatne informacije svojih znamenitosti predstavi preko QR kod.



Tako smo lahko prebrali, da prostovoljci pišejo številne članke v različnih jezikih. Ko bo wikipedia za mesto dodobra popolnjena, bodo ob znamenitostih namontirali ustrezne QR kode, preko katerih bodo turisti spoznali (kar v svojem jeziku) zgodovino turističnega mesta.

Posebna pohvala gre tudi ideji, da bi vsaj v bližini teh QR kod omogočili brezplačen wi-fi, kar je seveda predpogoj, da jih bodo turisti skenirali.

Medtem pa letos Maribor, kot Evropska prestolnica kulture, gosti številne turiste, a jim česa takšnega na žalost ni ponudil, pa čeprav gre za dokaj poceni ustrežljivost do gostov. Resda ima EPK svojo spletno stran in tudi svojo QR kodo, ki pa, verjetno ste že ugotovili, odpre navadno - desktop - spletno stran, ki je zelo požrešna, saj je na njej veliko multimedijskega materiala. Na srečo Maribor vsaj v centru mesta ponuja free wi-fi.


Ni komentarjev:

Objavite komentar